(ВІДЕО) Щира дружба, овіяна морським бризом

НАЗАД
16 березня 2024 14:58

Морських прикордонників та учнів Одеського ліцею № 9 пов’язує давня дружба, яка формувалася роками

Тому моряки радо відгукнулися на запрошення та залюбки скористалися можливістю завітати в гості до ліцеїстів.

Організатором зустрічі виступив також давній друг моряків-прикордонників, фронтмен гурту «Друже Музико», Максим Трубніков, який викладає в ліцеї музику та мистецтво.

Як і зазвичай, зустріч була невимушена, тепла, зі щирими почуттями та піднесеним настроєм. Присутні дивилися відеоролики про Морську охорону, згадували минулі часи, які овіяні справжніми дружніми стосунками та морським бризом.

Військовослужбовці розповідали своїм юним друзям про особливості служби, звитяги прикордонників та відповідали на численні запитання.

Справжній ажіотаж викликала серед учнів експозиція з екіпіруванням, та засобами захисту. І якщо молодші учні наперебій прагнули приміряти маскувальний костюм – так звану «Кікімору», то старшокласники більше цікавилися водолазним обладнанням.

«У нас склалися теплі стосунки, як з учнями ліцею, так і з викладацьким складом. Протягом вже 10 років ми товаришуємо, ходимо у гості один до одного. Підтримка дітей та гурту «Друже Музико» – це те, що дійсно надихає. Такі зустрічі дуже важливі. Адже коли ми бачимо таку зацікавленість дітей, їхній патріотичний настрій, відчуваємо теплі й щирі почуття молоді – ще більше стверджуємося у тому, що нам є заради кого жити та захищати нашу країну», – ділиться емоціями морський прикордонник Олег, до речі, багатодітний батько аж шістьох дітей.

«Ми щасливі сьогодні вітати в стінах ліцею наших друзів, моряків-прикордонників 1 загону Морської охорони, з якими наш ліцей та гурт «Друже Музико» співпрацює та товаришує вже багато років. Ще задовго до коронавірусу та повномасштабного вторгнення ліцеїсти відвідували морських прикордонників, ознайомлювалися зі специфікою морської служби, бували на кораблях та катерах Морської охорони. Сьогодні наші друзі завітали до нас задля того, аби розповісти учням про захист Батьківщини від окупантів та передати молоді бойовий дух. Така спільна єдність та прагнення до Перемоги обов’язково допоможуть нам здобути її. Щире і невимушене спілкування у такій дружній обстановці, взаємна допомога та підтримка у ці важкі часи допоможуть нам здобути мир», – зазначив Максим Трубніков.

За традицією ліцеїсти передали прикордонникам чимало смаколиків, тому цього дня, під час вечірнього чаювання на кораблях та катерах, солодкі нотки від зустрічі відчули й ті моряки, які не мали змоги завітати до ліцею.

У свою чергу моряки-прикордонники подарували ліцею альбом-збірку «Чотири стихії кордону» відомої художниці та волонтерки Беати Куркуль, а також книгу «Грані стійкості. Прикордонники в боях за Україну», автором якої є також прикордонник, заслужений журналіст України Андрій Кучеров.

Загальне фото на згадку довелося робити вже в укритті, адже прямо посеред зустрічі через загрозу ворожої ракетної атаки пролунав сигнал повітряної тривоги. Дуже прикро, що нашим дітям та молоді доводиться жити в умовах війни та замість шкільних дзвоників чути сигнали тривоги. Тому маємо зробити все можливе, аби вигнати рашистських окупантів з нашої землі і здобути нащадкам мирне майбутнє.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси